Dirkje Bos te midden van Mette, Jens, Silke en Elon de Lange (foto: Monique Jonkman-Koolen)

Gastouder Dirkje Bos, wonend in Aalden, is de trouwe gastouder geweest van een gezin van 4 kinderen. De jongste neemt nu afscheid want ook voor hem is de tijd gekomen om na de zomervakantie de overstap te maken naar het voortgezet onderwijs. Voor Oes eig’n kraantien reden om een foto te maken van deze ‘één uit duizenden’ gastouder samen met deze 4 kinderen. Moeder Hilde blikt terug  op deze super match. Hieronder de tekst overgenomen van Oes eig’n kraantien.

Super match voor Mette, Jens, Silke en Elon de Lange

‘Gastouder Dirkje Bos is er echt één uit duizenden!’

Dirkje Bos (59) is voor Mette, Jens, Silke en Elon de Lange niet alleen de lieve en aardige buurvrouw, maar ze is ook vele jaren een betrokken gastouder van het viertal geweest. ‘Dirkje heeft onze vier kinderen laten groeien met haar goede zorgen. Dat deed ze met alle liefde en plezier. Dirkje is er echt één uit duizenden’, spreekt moeder Hilde Rotmensen vol waardering over de wijze waarop haar vier kinderen hun tijd bij Dirkje beleefden.

Nu ook Jens de basisschool gaat verlaten zit de oppastijd met Dirkje er voor het gezin de Lange bijna op. ‘Wij realiseren ons heel goed dat de combinatie van werk en privé niet was gelukt zonder haar opvang voor onze kinderen. Van ons krijgt Dirkje dan ook een dikke pluim!’

Uiteraard horen bij een ‘afscheid ‘ bloemen, een traktatie en lovende woorden. Op de door het gastouderbureau van Drieluik Kinderopvang georganiseerde bijeenkomst aan de Kerkstraat 7 in Aalden werd Dirkje dan ook terecht flink in de bloemetjes gezet.

Hilde gaat nog even terug naar 2005:

“In maart 2005 werd Dirkje naast buurvrouw ook “onze” oppas voor in eerste instantie Mette en Jens en later zijn Silke en Elon daar ook bij gekomen. Vanaf het begin hebben we de opvang via Drieluik Kinderopvang geregeld. Hier waren we, door de opvang van Silke en Elon al bekend en tevreden over.”

“Wat hebben wij een geluk met Dirkje! Een super match! Altijd stond en staat ze voor ons klaar, ze biedt structuur, heeft regels en afspraken en daar doen de kinderen het goed op. Dirkje zoekt creativiteit, gaat met ze naar buiten en zelfs als de kinderen een keertje ziek zijn is er ook een plekje op de bank. Dirkje besteedt bovendien aandacht aan feestmomenten, zoals Sinterklaas en de verjaardagen van de kinderen. En de jaarlijkse afsluiting van een schooljaar wordt ook bij Dirkje gevierd.”

Voor het gezin de Lange komt er nu dus een einde aan alle opvanguurtjes van buurvrouw én gastouder Dirkje, maar de hechte band zal stevig blijven. “Dirkje hoort bij onze kinderen! Als we terugkomen van vakantie is een bezoekje aan Dirkje één van de eerste dingen die ze doen. Dank je wel Dirkje voor al die fijne jaren en je inzet!”